Tandrem / kædekit

Hvor ofte skal du udskifte din tandrem? 

Har du nogensinde tænkt på, om det er på tide at udskifte en tandrem? Svaret finder du ved at lytte til din motor og følge din bils vedligeholdelsesplan.

Selve tandremmene er relativt billige, men kan nemt forårsage skader for tusindvis af kroner, hvis de går i stykker, mens motoren kører.

Motorer findes i to konfigurationer: Interferens og ikke-interferens. Når en tandrem går i stykker, stopper knastakslen (-ene) med at dreje, og ventilerne holder op med at bevæge sig, men krumtapakslen roterer stadig i nogle få sekunder. En interferensmotor har utilstrækkelig afstand mellem ventilerne og stemplerne. Fordi krumtapakslen bliver ved med at rotere, vil stemplerne slå ind i ventiler, der sidder fast i åben position, hvilket kan forårsage katastrofale motorskader. En defekt tandrem i en ikke-interferencemotor vil efterlade dig ubelejligt strandet.

Tandremme er et vedligeholdelseselement. De kan blive slidt op og gå i stykker uden varsel. Tjek din bil instruktionsbog, hvis du er i tvivl om, hvornår du bør skifte din tandrem. Det kan betale sig at vide, hvilken type motor du har, og hvilke udskiftningsintervaller der anbefales.

Book en tid til udskiftning af din tandrem hos Jydsk Auto. Du kan booke en tid nemt og bekvemt herunder.

Book tid online

Eller ring til os: 7192 8200

JydskAuto Aarhus

Brendstrupvej 46
8200 Aarhus N

JydskAuto Hinnerup

Teglværksvej 2
8382 Hinnerup

 Åbningstider

Mandag: 07:30 -16:30
Tirsdag: 07:30 -16:30
Onsdag: 07:30 -16:30
Torsdag: 07:30 -16:30
Fredag:  07:30 – 14:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket

Vi dokumentér vore service

© Copyright – jydskauto.dk